Aanrader halve dag

Je vertrekt via de Sint-Antoniushoeve voor een mooie trip ROND de boterstad Diksmuide. Dit is een route met vele toffe stopplaatsen om te picknicken.

Je rijdt richting Schoorbakke en neemt verder de route langs de IJzerdijk tot aan  ’t Zoetebekje,  een eerste stopplaats waard!!! Verderop scooter je tot aan het natuurreservaat de Viconia kleiputten. Rij verder langs Stuivekenskerke naar de observatietoren in Oud-Stuivekenskerke. Zeker eens een kijkje nemen boven op de toren! Dit is tevens een ideale picknickplaats. Via de Dodengang ga je richting de IJzertoren. Een bezoek  aan de IJzertoren is zeker meer dan de moeite waard, maar reken dan op minstens 2 uur. Rij verder naar de IJzerboomhaard, hier krijg je terug een  opportuniteit om te picknicken.  Rij nu naar Sint Jacobskapelle en passeer het kapelletje Onze Lieve Vrouw troost in nood en de vliegenierskapel. Je volgt nu verder de smalle en rustige landwegen naar Nieuwkapelle, Oudekapelle, Lampernisse en Zoutenaaie ( Het kleinste dorp van West Vlaanderen ). Je Scooterd nu via de oude molen in Avekapelle tot in Booitshoeke. Een laatste stop kunt u nemen bij Boer Bart… of je houdt het nog even vol tot het eindpunt bij Antoontje.