Rond Diksmuide 42 Km

Aanrader voor een halve dag : 42km

We vertrekken van de Sint-Antoniushoeve naar de “Schoorbakkebrug”. We volgen de kronkels van de IJzer. Waar de rivier een grote bocht maakt ligt het gehucht Tervate. Al dorst of honger? Misschien is het boetiek cafe’ tje t’ zoetebekje al open. Via het natuurreservaat” De Viconia Kleiputten” scooteren we naar Stuivekenskerke en vandaar naar Oud-Stuivekenskerke. We vervolgen onze weg, het brugje over, de veldwegel in. De karkassen van de twee petroleumtanks komen in zicht. We passeren de Dodengang of “Boyau de la Mort“, een complex van bewaarde loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog. Rustig en genietend scooteren we verder door dit charmant stukje Westhoek ” alias Bachten de Kupe“. De groene weiden met de grazende koeien zorgen voor een nostalgisch gevoel. We kunnen nu een bezoekje brengen aan Diksmuide. De IJzertoren, met zijn 84m hoogte is dit monument het hoogste vredesmonument van Europa. We volgen nu verder de rustige landweggetjes naar Sint-Jacobskapelle, Nieuwkapelle, Lampernisse en Zoutenaaie. Aan de Oude Zeedijkmolen in Avekapelle nemen we het jaagpad tot in Booitshoeke en vandaar” riekt het peerdt zien stal” T’Antoontje is in zicht!!!

In de zon en uit de wind, nestel u, proef onze huisgemaakte picon en geniet na van deze ongelooflijke ervaring.