Westhoek  Eversambos 

Aanrader enkel dagtrip = 73 km   (Mogelijkheid voor lekkere picknick in het Warandehof, enkel op afspraak)

Vertrekpunt: Scoot and Food, Pervijzestraat 65, 8600 Diksmuide

We vertrekken richting het sfeerrijke polderdorpje Booitshoeke . We scooteren via de landelijke veldwegel, rijden over het brugje de Proostdijkvaart  over. Eens in Avekapelle volgen we het fietspad  richting Veurne. We passeren het landelijk dorpje Steenkerke en vervolgen onze weg naar  het kasteel van Beauvoorde.  Misschien is het koffiehuisje” Toe Tuzend” al open. Rustig en genietend scooteren we verder naar Izenberge. Heb je zin in een lekker ijsje, ga dan langs bij de hoeve De Korenhalm. In het dorpje Gijverinkhove nemen we het jaagpadje gelegen achter de Sint-Pieterskerk. U passeert de kunstgallerij Johny De Witte. Wil je meer weten over alles wat met rabarberteelt heeft te maken, stop dan zeker eens bij het Warandehof waar u o.a kunt genieten van een rabarberbiertje. honger? Naast de Stavelebrug situeert zich ’t Hof van Commerce, met zicht op de IJzer kan er hier een stutje met vlees van ’t zwientje  gegeten worden. Hebt u zelf uw picknick mee, dan kan je hier aan de brug zalig relaxen in de zomertuin n’of met een drankje. We zetten onze weg verder via het Eversambos richting Vleteren. We gaan nu naar het gehuchtje” De Fintele”. U passeert o.a De Witten, waar u terug uw dost kunt laven. We volgen de kronkels van de IJzer tot aan de Lo brug en vandaar naar Reninge. U passeert tearoom L’Heritage , ideaal voor een pannenkoek of zelfgemaakte ijsjes. We scooteren verder door het natuurgebied “De IJzerbroeken”.  Nog een laatste stop? Kies dan voor een verfrissing op het water bij De Boot of De  Herberg De Knocke (enkel weekend). Klaar voor een ritje “Bachten De Kupe”? (Het stukje Westhoek achter de IJzer) We rijden door het charmante dorpje Sint-Jacobs-Kapelle of ook omschreven als “het midden van de wereld” door de charme en de stilte die er heerst. De IJzertoren komt in zicht, met zijn 84m hoogte is dit monument het hoogste vredesmonument van Europa. En we volgen opnieuw de kronkels van de IJzer. De “Boyau de la Mort” (de Dodengang: een complex van bewaarde loopgraven ) en de petroleumtanks herinneren ons aan de Eerste Wereldoorlog. Hier nemen we de veldwegel naar Oud-Stuivekenkskerke. Neem een kijkje op de uitkijktoren voor een mooi vergezicht. Nadat we door het pittoreske polder dorpje Stuivekenskerke gereden zijn “riekt het peerdt zien stal”. ‘t Paradijshof is in zicht!

PS : we raden dagtrips af voor jongeren minder dan 6 jaar. 

Bezoek de rabarberhoeve