Westhoek  Diksmuide – Vleteren

Aanrader dagtrip = 73km

Vertrekpunt: Scoot and Food, Oude Nieuwpoortweg 1, 8600 Diksmuide (Pervijze).

We starten ons verhaal vanuit Pervijze en rijden naar het rustige dorpje Booitshoeke. We scooteren rond Veurne via de hoevewinkel Frambiosa y Besos naar het kasteel van Beauvoorde (van de familie Mergelynck). In Izenberge trippen we tot bij het openluchtmuseum “Bachten de Kupe”. In Gijverinkhove houden we even halt bij het Hof Van Commerce voor een stutje met vlees van ’t zwientje. Via Eversambos naar West- en Oost-Vleteren. Lessen we aan het Witte Paard onze dorst? Voor de echte dierenliefhebber passeren we de dierentuin “De Zonnegloed”. Verderop zijn er nog een resem aan mogelijke stopplaatsen zoals:  de herberg De Knocke, de Kasteelhoeve, het Provinciedomein de IJzerboomhaard, het museum aan de IJzer in de toren en de Dodengang. We sluiten af richting Pervijze via de Frontzate naar ’t Sint Antoontje.