Oostduinkerke

Aanrader halve dag: 42 km

Helmen aan, zonnebril in de juiste positie en vertrekken maar, naar het strand van de garnaalvissers te paard!!

We starten de tocht richting het Kastanjeplein, het Sinte-Katharina Kapellepad en de Oude Aa-vaart richting Rousdamme . We passeren de Oude Zeedijkmolen en rijden door het dorpje Avekapelle, steken de straat Pervijze-Veurne over en vervolgen onze route over de Proostdijkvaartbrug, langs de kronkelende, landelijke weg naar Veurne. We doorkruisen de woonwijk Nieuwstad en scooteren verder in dit ongeschonden stukje westhoek. We passeren de krieken boomgaard ,een oud vissershuisje en zien in de verte een kerktoren. De rust wordt hoogstens onderbroken door een tuffende tractor. Zo scooteren we rustig en genietend de duinen van Oostduinkerke binnen. En “en passent” rijden we voorbij de “zwevende kraan”. We flaneren langs de rustige, licht golvende laantjes van Oostduinkerke. De Zee, Het Strand!! Eventjes de helm af, voetjes in het water en we snuiven de zeelucht op. Een hemels ijsje smullen? Een heerlijk geurend kopje koffie drinken ? En dit allemaal met zicht op zee!! En toeren maar !!! Via de prachtige golfbaan Golf Ter Hille vervolgen we onze weg. Ontdek wat er allemaal in het net van de paardenvisser terecht komt en proef van de “vesche gernoors” met een Rodenbach, kom intussen alles te weten over het Belgisch trekpaardenras in het educatief centrum “Het Trekpaard”. Reserveren is een must. Op de terugweg rij je via de pittoreske dorp Wulpen. dorstigen” laven? in D’Oude Pastorie. We passeren Booitshoeke, T’Peerdt riekt zien stal! Paradijshof is in zicht!

In de zon en uit de wind, nestel u, in de Sint Antioniushoeve in Pervijze en proef de huispicon met een tapasplankje en geniet na van deze ongelooflijke belevenis.

Deze route kan ook gecombineerd worden met het platte land via Lampernisse als namiddag of dagtrip! 54km