De Polder route 52 km

Route namiddag of volle dag

Vertrekpunt: Scoot and Food, Oude Nieuwpoortweg 1, 8600 Diksmuide (Pervijze).

We vertrekken richting  het sfeerrijke polderdorpje  Booitshoeke naar de landelijke veldwegel, weg van de plat gereden paden.  De Oude Zeedijkmolen in Avekapelle komt in zicht en we komen zo in het rustige polderdorpje Eggewaartskapelle. We volgen de richting Lovaart waar de Beauvoordse Walhoeve  zich situeert. Hier maken ze niet alleen verrukkelijke kazen maar ook hemelse ijsjes. Proeven?We volgen opnieuw de Lovaart  ,aan de pittoreske Millebrug rijden we door dit charmant stukje  Westhoek  “ alias Bachten de Kupe”. We passeren weilanden met grazend vee, een hoeve en in de verte een kerktoren. De rust wordt hoogstens onderbroken door een tuffende tractor. Het dorpje Lampernisse, het stilste dorp van de westhoek, is gelegen tussen de uitgestrekte beschermde komgronden en prachtige historische poldergraslanden. In nieuwkapelle aangekomen gaan we via slopgadpad richting de pitten.  Op regelmatige tijdstippen zijn er zwemmers te vinden die trainen voor een triatlon of andere sportuitdagingen .We zetten onze weg verder en  volgen de kronkels van de Ijzer . Sint-Jacobs-Kapelle- Het dorp is één van de vijftien charmante dorpen in de Westhoek en wordt ook omschreven als   “het midden van de wereld”  door de charme en de stilte die er heerst.  “De  IJzertoren”  komt in zicht. Sinds enkele jaren biedt de toren plaats aan een museum: Museum aan de IJzer. De dodengang  of «  Boyau de la Mort » is een complex van bewaarde loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog. We rijden verder en ervaren de charme van het  pittoreske polder dorpje Stuivekenskerke.

Vanaf nu” riekt  het  peerdt  zien stal “ !! T’ Antoontje is in zicht !!

In de zon en uit de wind, nestel  u,  proef onze huisgemaakte picon of hoeve ijs en geniet na van deze ongelooflijke belevenis.