De Polder route 54 km

Route namiddag of volle dag

Vertrekpunt: Scoot and Food, Pervijzestraat 65, 8600 Diksmuide (Pervijze).

Helmen aan! Zonnebril in de juiste positie en scooteren maar! Het geluk zit niet in de bestemming maar in de geur van de bloemen onderweg. We vertrekken richting het sfeerrijke polderdorpje Booitshoeke, we scooteren via de landelijke veldwegel, weg van de plat gereden paden. De Oude Zeedijkmolen in Avekapelle komt in zicht en we vervolgen onze weg, nemen het Molenpad tot in het rustige Eggewaartskapelle. We volgen de richting Lovaart waar de Beauvoordse Walhoeve zich situeert. Hier maken ze niet alleen verrukkelijke kazen maar ook hemelse ijsjes. Proeven? We rijden aan de Millebrug de Heydehoekstraat in en vrij, vrolijk en gerelaxt scooteren we verder door dit charmant stukje Westhoek “alias Bachten de Kupe“. We passeren weilanden met grazend vee, een hoeve en in de verte een kerktoren. De rust wordt hoogstens onderbroken door een tuffende tractor. Het dorpje Lampernisse, het stilste dorp van de westhoek, is gelegen tussen de uitgestrekte beschermde komgronden en prachtige historische poldergraslanden. In nieuwkapelle aangekomen gaan we via het slopgadpad richting de pitten. We zetten onze weg verder en volgen de kronkels van de Ijzer .” Sint-Jacobs-Kapelle” Het dorp is één van de vijftien charmante dorpen in de Westhoek en wordt ook omschreven als “het midden van de wereld” door de charme en de stilte die er heerst. “De IJzertoren” komt in zicht. Sinds enkele jaren biedt de toren plaats aan een museum: Museum aan de IJzer. Met zijn 84m is de IJzertoren het hoogste vredesmonument van Europa. Even een ommetje maken , en Diksmuide bezoeken? De markt, het begijnhof, de vismarkt…. Daarna volgen we de kronkels van de IJzeren, passeren de dodengang of « Boyau de la Mort » dit is een complex van bewaarde loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog. Daar waar de karkassen van de twee petroleumtanks liggen nemen we de veldwegel naar het Oude -Stuivekenskerke. We rijden verder en vanaf nu ” riekt het peerdt zien stal” Paradijshof is in zicht!

In de zon en uit de wind, nestel u, proef in de Sint Antioniushoeve de huisgemaakte picon en geniet na van een ongelooflijke dag.

bezoek de Beauvoordse Walhoeve