De Knocke – De Fintele – Oeren

rit voor namiddag of volle dag : 57 km

Vertrekpunt: Scoot and Food, Oude Nieuwpoortweg 1, 8600 Diksmuide (Pervijze).

Geniet van een namiddag of volle dagtrip scooteren door oude gemeenten waar de namen tot de verbeelding spreken. Rousdamme, Oudekapelle, Fort de Knocke (Knokkebrug), Fintele, Lo, Alverigem, Oeren, Booitshoeke …
Je komt tal van boerderijen met verkoop van hoeveproducten tegen. Op de terugweg kom je via een kleine omweg de Beauvoordse Walhoeve tegen, een absolute aanrader voor wie van zuivelproducten houdt. De tofste plaatsen om even tot rust te komen vind je tevens langs deze route.

Warm aanbevolen: herberg De Knockebrug, De Woonboot, tearoom L’heritage met streekproductenwinkel , De boot, Café De Witten bij de Fintele, De Lisdodde voor een ssnelle hap, potje paté, De Leute,   enz.

Wil je vele tussenstops, dan is dit een ideale route.

Bij aankomst kunt u nog even klinken met een streekbiertje!