De Moeren

Aanrader dagtrip  = 60km

Vertrekpunt: Scoot and Food, Oude Nieuwpoortweg 1, 8600 Diksmuide (Pervijze).

Toeren langs de Moeren, het klinkt niet alleen mooi, het landschap is al even prachtig. Deze rit gaat via het rustige
dorpje Booitshoeke en via Veurne (tussenstop op de markt?) richting de zeer mooie Cabourduinen. Verderop wijk je een beetje uit, net over de Franse grens naar Krommehouck, dan terug de grens over naar Houtem. Je passeert langs de taverne The Old Mill, een toffe plaats om uw dorst te lessen.  Rij verder via kronkelende wegen tot in Steenkerke waar je een bezoek kunt brengen aan de militaire begraafplaats. Richting het thuisfront passeer je de oude zeedijkmolen in Avekapelle. Nog eventjes stoppen bij de observatietoren in Pervijze en bij aankomst nog wat nakeuvelen op de hoeve met een fris streekbiertje, aan jou de keuze.