IJzerfront route

Opgelet lange route, enkel voor dagtrip = 84 km

Vertrekpunt: Scoot and Food, Oude Nieuwpoortweg 1, 8600 Diksmuide (Pervijze).

We volgen de Frontzate en passeren het Militair begraafplaats . verder op bevinden zich de Koolhofputten. De treinlijn 74 verbond Kaaskerke met Nieuwpoort-Bad en werd Frontzate genoemd vanwege zijn belangrijkheid tijdens WOI . Toen de gebieden onder water werden gezet waren, was deze treinlijn de scheiding tussen land en water. Richting wulpen komt u Het Dorstige Hart tegen, een toffe stopplaats om inderdaad uw dorst te lessen. We gaan verder richting Booitshoeke naar Pervijze tot bij de oude observatietoren. Terug in centrum van Pervijze volgen we de Frontzate richting Het Onze-Lieve-Vrouwehoekje (Ousd Stuivekenskerke). Verderop passeren we de Dodengang (eventueel te bezoeken) en de Ijzertoren en het Provinciedomeien Ijzerboomgaard, aan de boorden van de Ijzer. Hier kunt u het museum De IJzertoren bezoeken. Ontdek hier de gruwel van de oorlog, prachtig uitgebeeld onder de verschillende verdiepingen. Een echte topper, maar reken wel op 2 uur bezoektijd. Op de markt van Diksmuide prijkt het Manneke uit de Mane. In het mooi gerenoveerd stadhuis is er een tentoonstelling van de wederopbouw na de oorlog. We bereiken de Grote Dijk met zijn begijnhof en waar ’t Klein Gewin ons uitnodigt voor een verdiende stop. We volgen de Handzamedijkt en bereiken langs landelijke wegen het Praetbos . We nemen even de helm af en bezoeken het “Deutscher Soldatenfriedhof” waar het Treurend Ouderpaar van Käthe Kollwitz meewarig over de begraafplaats kijkt. Eens in Koekelare gaan we richting het lange Max museum, terug worden we ondergedompeld in de oorlogsgruwel. Onder de indruk van wat we zagen vervolgen we onze weg langs rustige paden tot het eindpunt, 
Op de hoeve wordt u verleid door een fris streekbiertje of een overheerlijke braai (indien gereserveerd).